Plåtslagare

Att arbeta som plåtslagare

Det bästa med vårt jobb som plåtslagare är att vi hela tiden ställs inför nya utmaningar. Ena dagen så kan det handla om att reparera ett befintligt tak, nästa dag så kan det handla om att byta ett gammalt tegeltak mot ett nytt plåttak och den tredje dagen kan innebära att vi klär om en skorsten i plåt. Ingen dag är den andra lik och det är också tjusningen med vårt yrke. För att bli en riktigt bra plåtslagare så krävs det att man är en bra problemlösare. Inga tak är likadana och ibland så måste man använda sin fantasi för att lyckas.

Våra plåtslagare har lång erfarenhet och stor kompetens av yrket. Detta gör att vi kan jobba effektivt, korrekt och till rimliga priser. Vårt mål är att sätta kunden i fokus. Du ska vara nöjd med det arbete vi utfört och du ska känna att det skett till ett rimligt pris. Tiden för arbetet är också viktigt: vi håller den överenskomna tiden och det sätter vi stor ära i. För plåtjobb så lämnar vi alltid en garanti på 10 år. 

plåtslagare Täby

Påverkan och skötsel

Ett korrekt lagt plåttak ska hålla i ungefär 80 år. Det handlar således om ett stabilt tak som är förhållandevis billigt och som ändå ger huset det där lilla extra. För att taket ska hålla i så lång tid så krävs det dock underhåll. Ser man till ett vanligt tak och jämför med ett tak av plåt så blir underhållet inte lika påtagligt för det senare. Plåt har nämligen en god avrinning  – tack vare den glatta ytan – och det innebär att smuts inte fastnar lika lätt.

Men ett plåttak måste ändå med jämna mellanrum hållas efter, repareras och tvättas. Fastnar exempelvis alger och annan smuts så kan detta medföra rostskador som gör att plåten livslängd minskar markant. Som ett led i vår verksamhet så erbjuder vi även taktvätt som tjänst. En tjänst som innebär att vi – med hjälp av ultrarent vatten – tvättar taket från alla typ av smuts. Ett prisvärt sätt att dels ge taket en längre livslängd och dels också skänka huset lite mer lyx.

Att tvätta ett tak med ultrarent vatten ger ingen åverkan på vare sig natur, djur eller människor. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Plåtslagare vintertid

Av naturliga skäl så sker mestadelen av våra större utomhusprojekt under vår och sommar. Det är sällan en god idé att byta tak under den kallaste vintern. Däremot så kommer andra jobb med denna årstid och där vår vana av höga höjder kommer väl till pass. I synnerhet så gäller detta takskottning och vi står mer än gärna till er tjänst om ni behöver en pålitlig partner vintertid.

Det är viktigt – ur fler än en synvinkel – att skotta av taken med jämna mellanrum. Dels så kan snö väga väldigt mycket och ett alltför stort tryck kan skada husets konstruktion. Dels så har vi även skaderisken. Som fastighetsägare så är det du som ansvarar för att ingen person ska komma till skada i närheten av ditt hus genom att exempelvis ett stort sjok av snö rasar ned. Gällande det senare så jobbar vi även aktivt med taksäkerhet och vi har stor vana av säkra hus i syfte att förhindra egendoms- och personskador. Här kan vi verkligen göra skillnad.

Plåtslagare - ett anrikt yrke som kräver goda kunskaper och lång erfarenhet